Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

1002076/Δ14/Α/8.1.2014

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα με το οποίο ζητάτε διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΠΟΛ.1164/20.6.2013 περί της αντιμετώπισης από πλευράς ΦΠΑ των δαπανών επισκευής στα πλαίσια εγγύησης καλής λειτουργίας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω κατά το μέρος της αρμοδιότητάς μας:
1. Ως προς το ερώτημα εάν η «αποζημίωση», που καταβάλλεται από τον κατασκευαστή στον αντιπρόσωπο – πωλητή για την κάλυψη του κόστους επισκευής στα πλαίσια εγγύησης, περιλαμβάνει τόσο το κόστος της υπηρεσίας όσο και των ανταλλακτικών, είναι σαφές από την ΠΟΛ.1164/20.6.2013, παρ. 1 περ. β’, ότι περιλαμβάνει το σύνολο του κόστους της επισκευής (ανταλλακτικά και υπηρεσία).
2. Στα τιμολόγια για τις ανωτέρω πράξεις θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «εκτός πεδίου ΦΠΑ – ΠΟΛ.1164/2013».
3. Αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής ανακεφαλαιωτικού πίνακα, σημειώνουμε ότι, δεδομένου ότι οι εν λόγω πράξεις δεν συνιστούν φορολογητέες πράξεις, δεν απαιτείται υποβολή ανακεφαλαιωτικού πίνακα.
4. Αναφορικά με το ζήτημα περί υπαγωγής ή μη σε τέλος χαρτοσήμου και περί έκδοσης των τιμολογίων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΑΣ, αρμόδιες να σας απαντήσουν είναι οι οικείες Διευθύνσεις, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν με συνημμένο το ερώτημά σας.