Καθοριστικό για την πώληση της ΔΕΠΑ θα είναι όχι μόνο το υψηλότερο χρηματικό τίμημα, αλλά και το καλύτερο business / gaz plan που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα φθηνότερη ενέργεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Ελλήνων ανταποκριτών στη Μόσχα.

Η ρωσική πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θετική της εκτίμηση για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα ιδιωτικοποιηθούν με βάση την καλύτερη προσφορά, δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εαν η επίσκεψή του ήταν καρπός της δυσκολίας της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ στις πλειοδοτούσες έως σήμερα ρωσικές προτάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “περιμένετε τις εξελίξεις”.

Ως προς τα επενδυτικά σχέδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε σήμερα με τους αντιπρόεδρους των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Ολέγκ Ατκόφ και Αλεξάντρ Σαλτάνοφ (πρώην αναπληρωτή ΥΠΕΞ), οι οποίοι επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για συνεργασία στο επίπεδο του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη 2013 και θα καταλήξει το 2014.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης και των παρουσιάσεων του νέου επενδυτικού νόμου αναδείχθηκαν ενδιαφέρουσες προοπτικές συμπαραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, περαιτέρω προβολής και προώθησης των επενδυτικών σχεδίων του Invest In Greece, αλλά και διακίνησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων, “το μέλλον των οποίων είναι η ρωσική περιφέρεια και οι πόλεις λαών του εκατομμυρίου εκεί” κατέληξε ο Σ. Κεδίκογλου.

Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Ρωσία, που είχε στόχο τις πολιτικές και οικονομικές διαβουλεύσεις για την προβολή του αναπτυξιακού νόμου και την προώθηση των επενδυτικών συνεργασιών, ο Σ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου και θέματα, που προκαλούν τριβές μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το Τρίτο Ενεργειακό Πρωτόκολλο, που θέτει περιορισμούς σε ρωσικές εταιρείες.