Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στα 21,3 δισ. ευρώ υπολογίζει η BNP Paribas το μέγιστο όφελος που θα έχει η Ελλάδα από την επαναγορά χρέους. Αντίθετα στο χειρότερο σενάριο η ελάφρυνση θα είναι 16,4 δισ ευρώ.

Όπως υποστηρίζει η BNP το μέγιστο όφελος επιτυγχάνεται αν η χώρα χρησιμοποιήσει και τα 10,2 δισ. σε αγορές τίτλων στην ελάχιστη τιμή και οι προσφορές αφορούν σε όλες τις λήξεις ομολόγων, μέχρι και το 2043.

Από την άλλη πλευρά, το ελάχιστο ποσό με το οποίο μπορεί να μειωθεί το χρέος είναι 16,4 δισ., στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το σύνολο της διαθέσιμης χρηματοδότησης, η Ελλάδα πληρώσει στην μέγιστη τιμή της κλίμακας και τα ομόλογα που θα της δοθούν για την επαναγορά είναι αυτά των κοντινότερων λήξεων, τα οποία έχουν και την υψηλότερη τιμή.

Η BNP σημειώνει ότι τα παραπάνω είναι τα «ακραία» σενάρια, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο.