Οικονομία

Συνέχεια ανόδου για τον όμιλο Βιοχάλκο

  • newsroom


Πρωταγωνιστές- για μια ακόμα συνεδρίαση- οι μετοχές του Ομίλου Στασινόπουλου  (Χαλκόρ, Ελβαλ, Σιδενόρ).

Καλή σας μέρα

Θυγατρικές της Βιοχάλκο: Πρωταγωνιστές- για μια ακόμα συνεδρίαση- οι μετοχές του Ομίλου Στασινόπουλου  (Χαλκόρ, Ελβαλ, Σιδενόρ), αλλά και οι κατασκευαστικές εταιρείες ΓΕΚ- Τέρνα, Ελλάκτωρ.

Συγκεκριμένα, η Χαλκόρ προηγείται με άνοδο 12,90%, η Ελβαλ με 9,4%, η Σιδενόρ με 6%. Άνοδο 8% σημειώνουν και τα Ελληνικά Καλώδια. Και οι τρεις εταιρείες είναι οι βασικές του ομίλου Βιοχάλκο σε χαλκό, αλουμίνιο και σίδερο.

Μια εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι η επικείμενη συγχώνευση  και δημιουργία τριών διακριτών ομίλων στα ισάριθμα προϊόντα. Εν όψει των συγχωνεύσεων οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν, όπως ανέβαιναν το προηγούμενο διάστημα και οι μετοχές εταιρειών που επρόκειτο να απορροφηθούν από τις μητρικές, όπως ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Όμως, άνοδο εμφανίζουν και οι κατασκευαστικές εταιρείες. Κέρδη 9,79% η ΓΕΚ- Τέρνα και 6,02% η Ελλάκτωρ.

Πλαστικά Θράκης: Σταθερή η άνοδος της μετοχής – η οποία συνδυάζεται και με επένδυση για τα θερμοκήπια, ύψους 7 εκατ. ευρώ.

ΕΛ.ΠΕ: Σχεδόν είκοσι ημέρες έχουν μείνει για την αλλαγή του κατασταστικού με το οποίο θα μειώνεται το ποσοστό του δημοσίου. Απόδοση 9% από τις αρχές του χρόνου.

ΜΟΗ: Η συμπεριφορά της στις προηγούμενες συνεδριάσεις έδειχνε άνοδο, ωστόσο υποχώρησε από τα 8,40 προς τα 8,17 ευρώ. Και είναι η μοναδική μετοχή του 25αρη που εμφανίζει αρνητική απόδοση 2,1% από την αρχή του χρόνου.

Τηλέτυπος: Το MEGA ανακοίνωσε προς το χρηματιστήριο δάνειο 98 εκατ. ευρώ, άσχετα με το τι απάντησε στο Σύριζα. Και η μετοχή πρωταγωνιστεί με άνοδο 20%. Και οι μετοχές βρίσκονται μεταξύ των εξασφαλίσεων για το δάνειο;