Ο Mark Cuban είναι ένας άνδρας με πολλά ταλέντα. Άοκνος και πολύπλευρος έχει βγάλει δισεκατομμύρια, είναι ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, Dallas Mavericks, αλλά έχει χρηματίσει και… αδέκαστος κριτής στο σόου του τηλεοπτικού δικτύου  ABC “Shark Tank” που προτάθηκε για βραβείο Emmy. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό reality, στο οποίο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να κάνουν την καλύτερη δυνατή επένδυση σε επιχειρήσεις και προϊόντα που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα, ο Cuban άφησε τη σφραγίδα του και στον τομέα των νέων τεχνολογιών με μια νέα εφαρμογή κινητών  που κάνει πάταγο και ονομάζεται Cyber Dust.

Όπως γράφει το Forbes, το συγκεκριμένο application μπορεί να περιγραφεί ως εξής: “το WhatsApp  συναντά το Snapchat” και αυτό που κάνει είναι να επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες σε ένα είδος cat room, ωστόσο αυτά τα δεδομένα αυτοκαταστρέφονται μετά από 30 δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή μάλιστα δεν αφήνει κανένα ίχνος από αυτά τα μηνύματα, τα οποία δεν αποθηκεύονται πουθενά. Μεγάλη υπόθεση αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κοινωνικών δικτύων που θέλουν να διαγράψουν το προφίλ τους και δεν μπορούν με κανέναν τρόπο. Ακόμα πιο σημαντικό, η εφαρμογή του Cuban έχει ένα είδος συναγερμού που ειδοποιεί τον χρήστη της για την περίπτωση που ο παραλήπτης τραβάει φωτογραφία της οθόνης με το μήνυμα που έχει στείλει ο χρήστης του Cyber Dust. Ακόμα ενημερώνει για το αν κάποιος τρίτος έχει πρόσβαση στα μηνύματά σου. Εάν ο παραλήπτης ενός μηνύματος δεν το διαβάσει μέσα σε 12 ώρες, τότε το μήνυμα διαγράφεται οριστικώς και αμετακλήτως.

Το application, για ευνόητους λόγους, φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμο αφού παρέχει έξτρα ασφάλεια στους χρήστες του, ενώ αναμένεται να προστεθούν  κι άλλα χαρακτηριστικά στο μέλλον. Για παράδειγμα,  εκτός από την αποστολή κειμένου και φωτογραφιών, σε λίγο καιρό θα μπορούν να αποστέλλονται και βίντεο.

Δοκιμάστε το application εδώ

Για την ιστορία ο Mark Cuban έχει περιουσία που, σύμφωνα με τη λίστα Forbes ανέρχεται σε 2,6 δισ. δολάρια και είναι αυτοδημιούργητος.

Ο επιχειρηματίας έγινε πρωτοσέλιδο το φθινόπωρο του 2013 όταν δικάστηκε με την κατηγορία για insider trading, εκμετάλλευση δηλαδή εμπιστευτικών πληροφοριών για πλουτισμό, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αθώος.
Πολύ συχνά έρχεται σε ρήξη με τους διαιτητές του ΝΒΑ, πράγμα που του έχει στοιχίσει πολυάριθμα πρόστιμα, τα οποία όμως εξισορροπεί με διάφορες δωρεές για φολανθρωπικούς σκοπούς.  Το 1999 πούλησαν με τον συνεταίρο του Todd Wagner το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πόρταλ Broadcast.com στη Yahoo έναντι 5,7 δισ. δολαρίων.

Είναι παντρεμένος κι έχει 3 παιδιά τα οποία, όπως έχει δηλώσει, προσπαθεί να προστατεύσει από το να γίνουν τα κλασικά “κακομαθημένα πλουσιόπαιδα”.