Στο στόχαστρο του ΔΝΤ  εξακολουθούν να βρίσκονται οι συντάξεις του ΟΑΕΕ . Στην  πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης , το ταμείο  ανέφερε τον οργανισμό ελεύθερων επαγγελματιών ως  παράδειγμα μεγάλων αποκλίσεων στην ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών.

Με δεδομένο ότι το έλλειμμα του οργανισμού το 2014 θα φτάσει  τα 800 εκ ευρώ από 600 εκ που ήταν πέρυσι  και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης , δεν αποκλείεται να βγει από το συρτάρι παλαιότερο σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που προέβλεπε μείωση των συντάξεων για τους συνταξιούχους του παλαιού ΤΕΒΕ κατά 30%-35%.

Συγκεκριμένα , οι παλαιοί συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ εξακολουθούν να λαμβάνουν το «μαξιλαράκι» της   βασικής σύνταξης των 220 ευρώ  δημιουργώντας αδικίες και στρεβλώσεις στο σύστημα. Με την κατάργηση του ποσού  ένας δικαιούχους σύνταξης του πρώην ΤΕΒΕ που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ, μετά την περικοπή θα λάβει 780 ευρώ.

Mε αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα του Ταμείου από τη μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής φόρου 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων που είχε απορρίψει το οικονομικό επιτελείο ως «καταστροφικό» για την αγορά .