Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου τόνισε ότι ο ίδιος δεν
θέλει καν να σκεφτεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, αφού κατά την άποψη του είναι σαν να ψηφίζουμε να καταρρεύσει η Κύπρος.

Μιλώντας στο SigmaLive είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω να ελπίζω ότι η Βουλή θα δείξει τον ίδιο πατριωτισμό που έδειξε πριν ενάμιση μήνα όταν ψήφισε ομόφωνα τα μνημονιακά νομοσχέδια, όχι επειδή συμφωνούσε με αυτά αλλά επειδή έβλεπε ότι ήταν η μόνη λύση», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον ίδιο, είπε, είναι αδιανόητο ότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή την απλή πραγματικότητα, παρόλο που τα αισθήματα αγανάκτησης για τον εκβιασμό που δέχθηκε η Κύπρος είναι κατανοητά. «Απ’ εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι γίνεται»,
Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος πιστεύει πως θα υπάρξει εκροή καταθέσεων, είπε ότι είναι μια λογική εξέλιξη. Όμως, εξήγησε, εάν η Ευρώπη δεσμευτεί ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο και ότι το κενό από τις εκροές θα καλυφθεί με λεφτά από την ΕΚΤ, τότε θα ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη μας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος διατηρεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα ως χρηματοπιστωτικό κέντρο.
Σε ότι αφορά την απόφαση για αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου σήμερα, είπε ότι είναι θετική εξέλιξη, από την άποψη ότι είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος για να ξεπεραστεί το πρώτο σοκ.