Αρνητική ψήφο στη συμφωνία για το κούρεμα καταθέσεων αποφάσισε να δώσει το πολιτικό γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να απαιτήσει χρόνο διαβούλευσης, αρνούμενος να αποδεχθεί την εξωφρενική και παράλογη απαίτηση μιας άμεσης και χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης συμφωνίας». 

Σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρία του πολιτικού γραφείου της ΕΔΕΚ, ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι «η απάντησή μας είναι η επιβαλλόμενη. Αρνούμαστε να υποκύψουμε σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα».
 
Ζητούμε, πρόσθεσε «από την Κυβέρνηση να απαιτήσει επαναδιαπραγμάτευση της επαχθούς, καταστροφικής και χωρίς προηγούμενο απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων». 
Πρόσθεσε ακόμα ότι, είναι αδιανόητο να υπάρχει η εκβιαστική απαίτηση από τους εταίρους μας να υποκύψουμε χωρίς την παραμικρή διαβούλευση σε μια εξόφθαλμα παράνομη ρύθμιση, η οποία όχι μόνο δεν διασώζει την κυπριακή οικονομία αλλά οδηγεί σε ταπείνωση και ευτελισμό και τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία.