Ευθύνες στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιρρίπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφανάνης ο οποίος σε δήλωση του, χαρακτηρίζει
« κατάπτυστη και νεοαποικιακή την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνες εθνικές εξελίξεις», επισημαίνει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν έχει κανένας δικαίωμα να πάρει “στο λαιμό της” και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που την ενταφιάζει».

Και συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης: «η κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να φύγει με τους αγώνες και τη ψήφο του ελληνικού λαού» και προσθέτει ότι η απόφαση – λαιμητόμος του Eurogroup δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει από την Κυπριακή Βουλή».

Καλεί τέλος τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό «αυτήν την ιστορική ώρα να απαντήσουν με ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στους άθλιους εκβιασμούς και τις βρώμικες πιέσεις και με τις μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις τους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις του Eurogroup, που καταδικάζουν και υποθηκεύουν το μέλλον της Κύπρου και συνθλίβουν περαιτέρω την Ελλάδα».