Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός ! Αυτό ισχύει στην περίπτωση του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού της παγκόσμιας σόουμπιζ. Ή ακόμα καλύτερα…“χρυσός” είναι ο τραπεζικός τους λογαριασμός, ο οποίος ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όχι όμως και ο γάμος τους, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει τελειώσει θεωρητικά και απομένουν μόνο οι τυπικές διαδικασίες του διαζυγίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Post, η Μπιγιονσέ και σύζυγός της μένουν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία παρά την κοινή τους On the Run περιοδεία. Η μουσική υπερπαραγωγή, η οποία ολοκληρώνεται με συναυλίες στο παρισινό Stade de France, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου με τίτλο “Εverybody’s Winning”, έπειτα από 19 εμφανίσεις με μέσο όρο θεατών 45.000, θα αποφέρει έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ζεύγος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισπράττει 4 εκατ. δολ. για κάθε βραδιά του, επί σκηνής.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για πρόωρο τέλος της περιοδείας των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αφού τα πράγματα ανάμεσα στο ζευγάρι χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα ενώ η εφημερίδα υποστηρίζει πως Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι φτάνουν στα σόου με διαφορετικά μέσα και διαφορετικές ώρες.

Η εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα πως μαζί με το ζευγάρι, σε περιοδεία βρίσκονται και τουλάχιστον 4 δικηγόροι που έφτασαν εκτάκτως με σκοπό να λυθούν τυχόν διαφωνίες πριν το διαζύγιο.

Οι δικηγόροι συμβούλεψαν μάλιστα τους δύο σταρ να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση αλλά ακόμα κι εκεί οι δύο σταρ δεν συμφώνησαν στο τι έπρεπε να γραφτεί.

Ταυτόχρονα, πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν πως Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι δεν έχουν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο ενώ η περιουσία του μεν, ανέρχεται στα 550 εκ. δολάρια τη στιγμή που η περιουσία της Μπιγιονσέ φτάνει τα 300 εκ. δολάρια.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Mailonline, ο ράπερ Τζέι Ζι είναι εκείνος που είναι απελπισμένος να σώσει το γάμο του και οργανώνει κοινές διακοπές με τη σύζυγο μετά το τέλος της κοινής τους περιοδείας. Οι θεατές των συναυλιών στο Παρίσι, οι οποίοι πλήρωσαν μέχρι και 1.000 ευρώ για το VIP “πακέτο”, μπορεί να γίνουν μάρτυρες μιας “ιστορικής” στιγμής για τη σόουμπίζ: της στιγμής που το πρώτο ζευγάρι της μουσικής έπαψε να είναι ζευγάρι.

Έρωτας σαν παραμύθι αλλά χωρίς…happy end

Ο έρωτας του Σον Κόρεϊ Κάρτερ, του άλλοτε φτωχόπαιδου από το Mπρούκλιν που από βαποράκι κρακ έγινε μέγας ράπερ-παραγωγός, με την κόρη κομμώτριας και πωλητή φωτοτυπικών από το Χιούστον, που μεγάλωσε με αρχές σε ένα αστικό σπίτι και ξεπέρασε τις ανασφάλειές της τραγουδώντας και χορεύοντας από τα εννέα της χρόνια, για να γίνει τελικά η “επίσημη αγαπημένη” ενός έθνους, ήταν ένα μοντέρνο αμερικανικό παραμύθι, σύμβολο της αγάπης που διαπερνά κοινωνικές τάξεις και ανθίσταται στην πίεση της δημοσιότητας.

Οι δυο τους αλληλοσυμπληρώθηκαν με τρόπο μοναδικό: εκείνος τής εξασφάλισε απήχηση στην “πιάτσα” της ραπ, εκείνη τού άνοιξε το δρόμο προς το γυναικείο κοινό. Με μαρκετίστικους όρους, ήταν σαν “ένα συν ένα να κάνουν δέκα”: εργασιομανείς, έξυπνοι και ταλαντούχοι, έγιναν μια διαφημιστική-επενδυτική υπερδύναμη που δεν έχει προηγούμενο στο σταρ σίστεμ. H δημοσιογράφος Lacey Rose, που υπέγραφε cover story στο Forbes για τη Beyonce το 2006, θεωρεί ότι οι δυο τους συνειδητοποίησαν από νωρίς ότι το να είσαι σήμερα “πρώτη φίρμα” στη διασκέδαση προϋποθέτει να “βρίσκεσαι παντού”: δεν αρκεί να βγάζεις ένα δίσκο, να δίνεις μια συναυλία, να γυρίζεις ένα βιντεοκλίπ.

Η “Queen B” υπέγραφε συμβόλαια με τη L’Oreal, τα H&M και τον αμερικανικό κολοσσό τροφίμων General Mills και πλασαριζόταν ως ΤΟ πρόσωπο του νέου φεμινισμού, εργαζόμενη καλλιτέχνης-σύντροφος-μητέρα-εκατομμυριούχος που δεν έχει ανάγκη κανέναν, την ώρα που ο Jay-Z, μέσα από τη σχέση τους, νομιμοποιούνταν να επενδύει σε εταιρεία καλλυντικών, να μεταμορφώνεται από σκληρό ράπερ σε καλοντυμένο τζέντλεμαν-επιχειρηματία που συλλέγει έργα τέχνης, να θησαυρίζει από τη μόδα, τη διαφήμιση και τη μουσική και να ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Ο ένας ενέπνεε-παρότρυνε τον άλλο, αμφότεροι κατάφερναν να κρατούν την ιδιωτική ζωή τους προστατευμένη και ο κόσμος τούς αγκάλιαζε όλο και πιο σφιχτά – απόδειξη τα διαδοχικά εξώφυλλά τους στο Time ως “προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή” το 2013 και το 2014. Η δε συνολική τους “αξία” ξεπέρασε, όπως λένε, το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα σύννεφα στη σχέση τους ξεκίνησαν όταν η 33χρονη Beyonce εξοργίστηκε με τις εξωγαμιαίες σχέσεις του 45χρονου συζύγου της, τον οποίο οι κακές γλώσσες συνδέουν περιστασιακά με τις τραγουδίστριες Rihanna, Mya, Rita Ora, τη σχεδιάστρια Rachel Roy και την τηλεπερσόνα Casey Cohen. Η σούπερσταρ, πρόσφατα εθεάθη να κοιτάζει διαμέρισμα 21,5 εκατ. δολαρίων στο Chelsea της Νέας Υόρκης, όπου θεωρητικά θα μετακομίσει με τη δύο ετών κόρη τους Blue Ivy.