Σε συγχώνευση των δύο ναυτιλιακών ξηρού φορτίου, την Golden Ocean και την Knightsbridge Shipping, προχωρά ο δισεκατομμυριούχος John Fredriksen σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του από την ανάκαμψη της αγοράς ξηρού φορτίου.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής οι μέτοχοι της Golden Ocean θα λάβουν το 0,13749% των μετοχών της Knightsbridge, η οποία θα εκδώσει 61,5 εκατ. μετοχές, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.
Η εταιρεία διαχείρισης του Fredriksen, η Hemen Holding θα διαθέτει το 39% της νέας συνδυασμένης εταιρείας.
“Λόγω της παρούσας αδυναμίας της αγοράς ξηρού φορτίου, πιστεόυμε ότι υπάρχουν ελκυστικές ευκαιρίες για τη συγχώνευση των εταιρειών. Καθώς η αγορά θα ανακάμπτει και θα εισέρχονται νέα πλοία στον στόλο μια συγχωνευμένη εταιρεία θα φέρει μεγαλύτερη ταμειακή ροή” τονίζουν ο πρόεδρος και ο CEO της Knightsbridge, Fredriksen και Lorentzon.
Η συγχώνευση αυτή θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου με 72 πλοία, από τα οποία τα 36 βρίσκονται υπό κατασκευή, σε μια αγορά που “πάσχει” από υπερπροσφορά από την αρχή της οικονομικής κίσης του 2008.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.