Εγκρίθηκαν από το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ για τα 4 ακίνητα του εξωτερικού. Όπως αναφέρεται, το τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης.
Ειδικότερα:
|
Ακίνητο
|
Πλειοδότης
|
Τίμημα
|
|
2 Holland Park, W11 3TG, Λονδίνο
|
Richard Deitz & Marina Nacheva
|
GBP 23.305.000
(€27.462.880)
|
|
Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη, Λευκωσία
|
Tofarco Limited
|
€8.300.000
|
|
Oδός Montoyer 25, Περιοχή Leopold, Βρυξέλλες
|
HomeInvestBelgium
|
€3.240.000
|
|
Οδός Kralja Milutina 6, Βελιγράδι
|
KM6 Consortium
|
€2.075.000
|
|
Σύνολο
|
€ 41.077.880
|
|
Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.
Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΔΣ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.
Σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ για τα 4 ακίνητα του εξωτερικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σε μια δύσκολη συγκυρία δικαιώθηκαν οι επιλογές μας, πράγμα που μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια. Η συστηματική και διαφανής δουλειά του Ταμείου αποδίδει καρπούς.»
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.