Η ομάδα εργασίας του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το Euro Working Group (EWG) θα εισηγηθεί την απελευθέρωση της δόσης του Ιανουαρίου για την Ελλάδα ύψους 9,2 δισ. ευρώ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ το βράδυ της Δευτέρας.
Ο υπουργός είπε ότι η ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών από τη Βουλή άνοιξε το δρόμο της έγκρισης, και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κοινωνικής έκρησης, διότι “ο λαός έδειξε υπομονή”.
Ο υπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τόνισε ότι θα περάσει ρύθμιση με την οποία θα οδηγούνται στη φυλακή όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους ενώ διαθέτουν περιουσία. Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα θεσπιστούν ένας ή δύο νέοι φόροι για τα ακίνητα μέχρι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.