Με συνολικές αμοιβές 21 εκατ. δολαρίων, που μάλιστα διπλασιάστηκαν πέρυσι, ο Lloyd Blankfein, της Goldman Sachs, είναι ο καλύτερα αμειβόμενος τραπεζίτης στον κόσμο. 

Αναλυτικά, η αμοιβή του Blankfein αποτελείται από ένα βασικό μισθό 2 εκατ. δολαρίων, ένα μπόνους 5,7 εκατ. δολαρίων και μετοχές  της τράπεζας, αξίας 13,3 εκατ. δολαρίων, τις οποίες ωστόσο θα μπορέσει να πουλήσει μόνο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πριν από έξι χρόνια, η αμοιβή των 68 εκατ. δολαρίων που είχε λάβει ο Blankfein είχε καταρρίψει το ρεκόρ της Wall Street, όμως, με το χτύπημα της χρηματοοικονομικής κρίσης, ο τραπεζίτης έπαιρνε τα τελευταία χρόνια μπόνους μικρότερα των «υπολοχαγών» του στην Goldman.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Gary Cohn, που θεωρείται και πιθανός διάδοχος του Blankfein, κέρδισε το 2012 το ποσό των 19 εκατ. δολαρίων.

Πλέον, ο Blankfein είναι ο καλύτερα αμειβόμενος τραπεζίτης στις 10 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, ξεπερνώντας τα 9,75 εκατ. δολάρια που έλαβε για το 2012 ο James Gorman της Morgan Stanley και τα 11,5 εκατ. δολάρια του Jamie Dimon της JP Morgan Chase.

Η Goldman εμφάνισε έσοδα 34,16 δισ. δολαρίων πέρυσι και κέρδη αυξημένα  κατά 68%, στα 7,48 δισ. δολάρια.