Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Γνωστή είναι η διαμάχη μεταξύ του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και του μεγάλου γαλλικού ομίλου της διαφήμισης Publicis που είχε την πλειοψηφία της εταιρείας Leo Burnett που εμπλέκεται στην υπόθεση ALTER στη χώρα μας. Κι ενώ οι Γάλλοι και ο CEO τους Maurice Levy δεν θέλουν να πληρώσουν τηλεοπτικό χρόνο που αγοράστηκε και οφείλεται προς τα ελληνικά ΜΜΕ έσοδα που  άγγιξαν το 1,6 δισ. ευρώ κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος Publicis, που έχει στην ιδιοκτησία του εταιρείες όπως οι Saatchi & Saatchi και Starcom MediaVest Group! Το ποσό μάλιστα αυτό είναι αυξημένο κατά 7,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την αδυναμία που παρουσιάζει η αγορά της Ευρώπης.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του ομίλου, που περιλαμβάνει τις αγορές Ηνωμένου Βασιλείου, Τουρκίας και Ρωσίας κατέγραψε έσοδα 442 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 7,3% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με όσα τόνισε η ίδια η Publicis, η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει δύσκολη, με τη Γαλλία και τις χώρες του Νότου να παραμένουν οι «βασικές περιοχές ρίσκου». Οι ισχυρότερες περιφέρειες είναι αυτές των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) και MISSAT (Μεξικό, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Τουρκία) με συνδυασμένα έσοδα 201 εκατ. ευρώ και ετήσια αύξηση 14,2%.

«Το 2013 παραμένει δύσκολη χρονιά, με αρκετές αντιθέσεις, κάτι που είχα προβλέψει» σημείωσε ο chairman και chief executive του Publicis Groupe, Maurice Levy.