Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd) O Nikkei υποχωρεί 1,22% στις 13.220,07 μονάδες ενώ οι δείκτες  Shanghai Shenzhen CSI 300 Index και τον Shanghai Stock Exchange Composite Index σημειώνουν άνοδο 0,29% και 0,12% αντίστοιχα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί σήμερα καθώς οι εξαγωγείς φαίνεται να χάνουν έδαφος εν μέσω ανησυχίας για τις μετοχές της Apple οι οποίες βρέθηκαν υπό πίεση λόγω των μειωμένων πωλήσεων των προϊόντων της. 
Ο Nikkei σημείωσε πτώση 0,4% στις 13.329, 36 αφού προηγήθηκε πτώση μέχρι και 1,4% στις 13.200,85 μονάδες. Παρόλα αυτά, η ιαπωνική τράπεζα Nomura προβλέπει ότι ο δείκτης Nikkei θα αγγίξει τις 14.500 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο.
Προηγήθηκε πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας της ανασφάλειας για την παγκόσμια οικονομία. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην σύνοδο των G20 το Σαββατοκύριακο και αναμένουν οι ευρωπαϊκές χώρες να καταφέρουν να επωφεληθούν από την επιθετική πολιτική της τράπεζας της Ιαπωνίας. Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως μέχρι τότε οι αγορές θα παραμείνουν νευρικές.

Πτώση και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια με εξαίρεση τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 Index και τον Shanghai Stock Exchange Composite Index να σημειώνουν άνοδο 0,21% και 0,09% αντίστοιχα.