Διαθέσιμη είναι πλέον η δυνατότητα για υποβολή στο μητρώο POS από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Mάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, «οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέχρι 31/10/2023 να μας πουν ότι τα POS τους είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας και μετά να αρχίσουν να τα αναβαθμίζουν, να τα αναβαθμίζουν από μακριά. Κάθε ένα που θα αναβαθμίζουν θα μας το στέλνουν και θα ειδοποιούμε την επιχείρηση και θα της λέμε είσαι έτοιμη, έχεις 30 ημέρες να φωνάξεις τον εγκαταστάτη σου και να διασυνδέσεις το αναβαθμισμένο POS σου με την ταμειακή σου. Και όλο αυτό μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024 πρέπει να έχει τελειώσει. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να έχουν ταμειακή μηχανή και είναι περίπου 500.000.»

Yπενθυμίζεται ότι στόχος της ΑΑΔΕ είναι το μητρώο POS να συσταθεί αυτοματοποιημένα, με βάση τις πληροφορίες που η ΑΑΔΕ θα λάβει από τους παρόχους POS, και οι επιχειρήσεις να διορθώνουν και να συμπληρώνουν την εικόνα τους, δηλώνοντας τα POS που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα έχουν αποσταλεί από τους Παρόχους.

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα Bloomberg: Τα επιτόκια της ΕΚΤ πιάνουν «ταβάνι» και… μένουν εκεί μετά το σήμα Πάουελ (γραφήματα)

Ανεβαίνει το πετρέλαιο εν μέσω φόβων για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Κομισιόν: Μοίρασε πρόστιμα 13,4 εκατ. ευρώ σε έξι φαρμακευτικές εταιρείες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ