Οικονομία

ΑΑΔΕ: Έκδοση ΑΦΜ σε 4 κλικ με τηλεδιάσκεψη

  • newsroom


Ποια είναι η διαδικασία - Ο φορολογούμενος, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μπορεί πλέον να αποκτήσει ΑΦΜ και Κλειδάριθμο μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

Οι πολίτες θα έχουν πια τη δυνατότητα να αποκτήσουν ΑΦΜ ψηφιακά μέσα σε λίγα λεπτά μέσω της της υπηρεσίας myAADE Live της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, με την εισαγωγή στην υπηρεσία myAADElive,  και της απόκτησης ΑΦΜ, ολοκληρώνεται η πρώτη διαδικασία του ελληνικού Δημοσίου για εξ αποστάσεως ταυτοποίηση πολιτών (digital onboarding).

Ποια είναι η διαδικασία

  • Είσοδος στην υπηρεσία μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (myaadelive.gov.gr)
  • Συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην ψηφιακή αίτηση Απόκτησης ΑΦΜ και λήψη αριθμού καταχώρησης
  • Επιλογή της ημέρας και ώρας για ραντεβού με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ
  • Σύνδεση μέσω βιντεοκλήσης, όπου – μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης – λαμβάνεται ο ΑΦΜ, ενώ η σχετική βεβαίωση αποστέλλεται ως ηλεκτρονικό έγγραφο

Στην ιδία βιντεοκλήση, ο πολίτης μπορεί να πάρει και κλειδάριθμο. Ο φορολογούμενος, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μπορεί πλέον να αποκτήσει ΑΦΜ και Κλειδάριθμο και να ξεκινήσει να συναλλάσσεται με την ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές υπηρεσίες της.

Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

«Η ψηφιοποιημένη ΑΑΔΕ προσφέρει ολοένα και περισσότερες επιλογές συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο τελικός στόχος παραμένει πάντα να φτάσουμε στο σημείο, όπου οι φορολογούμενοι θα πραγματοποιούν το σύνολο των συναλλαγών τους ψηφιακά, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν κάποια ΔΟΥ. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας, προς όφελος τόσο των πολιτών και των επιχειρήσεων, όσο και της ίδιας της ΑΑΔΕ».

Διαβάστε ακόμη:

Το «stratego» των ναυλαγορών για φορτηγά, δεξαμενόπλοια και containers

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τέλος εποχής – Έφυγε ένας μαχητής βιομήχανος

Kοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher διακοπών