search icon

Οικονομία

ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τη μείωση ενοικίου – Τι ισχύει για τις νέες δηλώσεις

Στις 30 Ιουνίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων και τα «κουρέματα» Μαΐου και Απριλίου - Ποιοι θα έχουν πλήρη απαλλαγή τον Ιούλιο

Ημέρα πληρωμής η 30η Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών, αύριο Τετάρτη αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων και τα «κουρέματα» Μαΐου και Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Ιουνίου:

Από τις 5 έως τις 20 Ιουλίου:

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής:

Σημειώνεται ότι η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα στο διάστημα αυτό θα επιλυθούν και επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων αυτών.

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων

Ποιοι θα έχουν πλήρη απαλλαγή τον Ιούλιο

Για τον μήνα Ιούλιο προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου μόνο για τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα λειτουργίας στα τέλη Ιουνίου, όπως επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤτΕ: Στο 40% του 2019 εκτιμά την επάνοδο των τουριστικών εισπράξεων φέτος

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000

ΑΔΜΗΕ: Μεγαλώνει το χάσμα με τη ΡΑΕ – Σε μετωπική σύγκρουση με τον διαχειριστή

Exit mobile version