Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε επίπεδα προ κρίσης επιστρέφουν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) που δείχνουν αύξηση 6% τον Μάρτιο, σε 1,7 εκατ. οχήματα.

«Σε όρους όγκου, το αποτέλεσμα είναι κοντά στα επίπεδα του Μαρτίου 2007, μόλις πριν η οικονομική κρίση πλήξει τη βιομηχανία αυτοκινήτων», αναφέρει σύμφωνα με το MarketWatch η μηνιαία έκθεση της ACEA.

Στις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές –τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία- η Ιταλία εμφάνισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφοντας μια αύξηση 17,4%. Στη Γερμανία και την Ισπανία, οι πωλήσεις νέων οχημάτων μειώθηκαν ελαφρώς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι η γερμανική Volkswagen συνέχισε να χάνει μερίδιο αγοράς το Μάρτιο, σε νέο χαμηλό πέντε ετών.