Ένα ολοκαίνουριο μαγαζί έχει βάλει περήφανα δίπλα στ’ όνομά του τον προσδιορισμό «μακαρονάδικο». Μια νόστιμη, φωτεινή ιδέα από τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, που μαζί με τη Δέσποινα τη γυναίκα του έχουν στήσει ένα θεατρικό σκηνικό που παραπέμπει σε… μοναστήρι.

Το concept περιλαμβάνει βυζαντινή γραμματοσειρά στις επιγραφές, οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι σαν μαθητευόμενοι καλόγεροι και κινούνται ανάμεσα από μανουάλια, κεριά, παγκάρια, μοναστηριακά μακρόστενα τραπέζια με ξύλινους πάγκους έτοιμους να καθίσουν πάνω τους μεγάλες παρέες μακαρονάδων.

Στον «Ακάκιο» ξεχνάς την παρμεζάνα και θυμάσαι το πεκορίνο Αμφιλοχίας, γιατί η κουζίνα βασίζεται στα ελληνικά προϊόντα και όλο το ελληνικό ρεπερτόριο της μακαρονάδας. Που μεταφράζεται σε κόκορα παστιτσάδα, σκιουφιχτά Κρήτης, κουλουρίδες χιώτικες, μακαρόνια με κιμά, με σάλτσα ντομάτας, με κοτόπουλο τας κεμπάπ, με μπιφτεκάκια κοκκινιστά, αλλά και μια πεκορινάδα που θα πει μακαρόνια δουλεμένα μέσα σε ένα κεφάλι πεκορίνο.

Στην ίδια λογική μια σειρά από πίτσες α λα ελληνικά που ψήνονται σε ξυλόφουρνο κι έχουν λεπτή καλοψημένη ζύμη με παραδοσιακά υλικά και γεύσεις οικείες, όπως γιαουρτλού, ιμάμ, φρέσκων λαχανικών, χωριάτικης. Δοκιμάσαμε ακόμα εξαιρετικά νόστιμα ρολάκια κολοκυθιού γεμισμένα με κιμά, περιχυμένα με σάλτσα πεκορίνο. Πληθωρικές μερίδες, κομψές τιμές, φιλικό σέρβις.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr