Οικονομία

Αναστολή πληρωμών για δάνεια 6 δισ. ευρώ – Ποιους αφορά

  • newsroom


Στόχος η εύρεση λύσεων για τα δάνεια προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια

Στήριξη στους πληγέντες της πανδημίας του κορωνοϊού με αναστολή πληρωμών για δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ σε περίπου 90.000 δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του lockdown, προχώρησε η doValue Greece.

Σύμφωνα με τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, σε εφαρμογή των κρατικών προγραμμάτων στήριξης, 26.000 πελάτες της doValue εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Γέφυρα Ι, για δάνεια σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Το ύψος της επιδότησης μέχρι σήμερα για τα δάνεια αυτά αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι 20.000 πελάτες έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για δάνεια πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

«Στηρίξαμε τους συνεργάσιμους δανειολήπτες με ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιλάμβαναν άφεση χρέους. Μέσα στο 2020 ρυθμίστηκαν 45.000 δάνεια ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο 1ο πεντάμηνο του 2021 ρυθμίστηκαν άλλα 25.000 δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ, συνολικά για σχεδόν 70.000 πελάτες.

»Δηλαδή στη διετία της κρίσης Covid-19 ρυθμίστηκαν σχεδόν 5 δισ. ευρώ», ανέφεραν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους της εταιρείας ο εκτελεστικός πρόεδρος Θεόδωρος Καλαντώνης και ο διευθύνων σύμβουλος Τάσος Πανούσης, με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, η doValue αναφέρει ότι σχεδίασε, διαπραγματεύτηκε και υλοποίησε συμφωνίες σε εξατομικευμένη βάση, ώστε να «θεραπευθούν» και να καταστούν και πάλι εξυπηρετούμενα, δάνεια ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της doValue Greece, Τάσος Πανούσης, είναι και πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Δανείων, έχοντας αναλάβει, εκ του ρόλου του, τη θεσμική επικοινωνία με αρμόδιους φορείς, την Τράπεζα της Ελλάδος κτλ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη εκπόνηση και εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρόλος των συγκεκριμένων εταιρειών είναι να βρίσκουν λύσεις για τα δάνεια που διαχειρίζονται προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και λαμβάνοντας πάντα υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές με τα μεγάλα κέρδη από τα φορτηγά πλοία

Apple: Το νέο, εντυπωσιακό κατάστημα-ναυαρχίδα σε θέατρο της δεκαετίας του ’20 (pics)

Πανελλαδικές 2021: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το μηχανογραφικό δελτίο