Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια τη Μεγάλη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας αναβάλλουν την αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ. Ο τζίρος παραμένει χαμηλός με τις αγορές σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταιβάν να είναι κλειστές λόγω αργίας.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ήταν τα πιο αδύναμα από το 2013, παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η ανεργία έμεινε στάσιμη στο 5,5%, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και το γεγονός ότι τα ωρομίσθια αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 0,3%.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία αυτά φέρνουν αισιοδοξία στους επενδυτές ότι η Fed δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτοκία πριν τον Σεπτέμβριο, δίνοντας έτσι ώθηση στις αναδυόμενες οικονομίες.
“Δεν βλέπουμε γρήγορη αύξηση των μισθών, κάτι που είναι προϋπόθεση για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο” τονίζει ο Michael Gapen, επικεφαλής Αμερικανός οικονομολόγος στην Barclays Capital.
Στη Νότιο Κορέα, ο δείκτης διέγραψε τις πρωινές απώλειες κλείνοντας ανοδικά, χάρη στο ράλι της Samsung Electronics, η οποία ενισχύθηκε 3,7% ενόψει των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.
Αντίθετα, άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, όπως η Hyundai Motor, η Kia Motors και η Posco έχασαν πάνω από 1%.
Στην Ιαπωνία ο δείκτης υποχώρησε οριακά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μετοχές ηλεκτρονικών με την Sharp να σημειώνει ράλι 6% και την Sony να καταγράφει κέρδη 0,7%.
Πτωτικά 1,1% κινήθηκε η Toyota Motor μετά την ανακοίνωση επανεκκίνησης επενδυτικού σχεδίου στην Κίνα και το Μεξικό που είχε παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια.
“Βουτιά” 5,4% και για την Toshiba.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.