Οικονομία

Από αύριο οι μειώσεις σε ενιαίο εισιτήριο και κάρτες

  • newsroom


Οι αναπροσαρμογές των τιμών προς τα κάτω είναι αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2020

Σε 1,20 ευρώ, από 1,40 που κοστίζει σήμερα, μειώνεται από Δευτέρα 1η Ιουνίου η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.

Οι αναπροσαρμογές των τιμών προς τα κάτω είναι αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορωνοϊού.

Αντίστοιχες μειώσεις θα ισχύσουν και για τα μαζικά προϊόντα του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ. Για την Αθήνα, η τιμή των 10 εισιτηρίων συν ένα δώρο πέφτει στα 12 από τα 13,50 ευρώ, ενώ η τιμή για μετακίνηση στο αεροδρόμιο με το μετρό μειώνεται στα 9 από τα 10 ευρώ που κοστίζει σήμερα. Οσον αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η τιμή της μηνιαίας μειώνεται στα 27 από 30 ευρώ, της τριμηνιαίας στα 78 από 85, της εξαμηνιαίας στα 155 από 170 και της ετήσιας στα 300 από 330 ευρώ.

Στα μαζικά προϊόντα (κάρτες) προστίθενται δωρεάν πιστώσεις χρόνου για την περίοδο που διήρκεσαν τα περιοριστικά μέτρα. Οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η πίστωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτηρίων είτε σε εκδοτήριο.