Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Όποιος κοίταξε ψηλά το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας πήρε μια πρώτη γεύση για τη «σούπερ πανσέληνο» το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί εδώ και 68 χρόνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από όλη την υφήλιο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και αποτελούν προεόρτιο του τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρηση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το εξαιρετικά φωτεινό και μεγάλο φεγγάρι θα είναι στην εξοχή όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός.

Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.

pans1

pans2

pans3

pans4

pans5

Αν ωστόσο έχει συννεφιά εκεί που θα βρίσκεστε να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε 18 χρόνια υπομονή για να ζήσετε ξανά παρόμοιο φαινόμενο καθώς οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι η σούπερ πανσέληνος θα επανεμφανιστεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034.

 

Πηγή: protothema.gr