Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 389 εκατ. ευρώ, με πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων από το ΤΣΜΕΔΕ. Η σημερινή γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε ύστερα από δυο αναβολές (13/10 και 10/11, ενώ στις 30/10 η συνέλευση δεν είχε πραγματοποιηθεί ελλείψει απαρτίας). Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι εφόσον τα ξένα funds αποφασίσουν να μπουν στην αύξηση –κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί- θα μπορέσουν να το πράξουν κατά τη διάρκεια αυτής.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Ιωάννης Γαμβρίλης, μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης σημείωσε: «Μέσα στο εύθραυστο και ασταθές περιβάλλον καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Tράπεζας, χωρίς παράλληλα να σταματάμε να παλεύουμε για την εξεύρεση επενδυτή».
Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε όμως για στρατηγικό εταίρο όχι κάποιον που θα συμβάλλει απλά στην εξεύρεση κεφαλαίων αλλά κάποιον που θα πλαισιώσει το ΤΣΜΕΔΕ, προσθέτοντας τεχνογνωσία κάτι που θα παίξει ενισχυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της τράπεζας».
Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός της ημέρας.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.