Η ελληνική οικονομία εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, μειώνοντας τις πιθανότητες της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, διαπιστώνει μελέτη της Berenberg Bank.
“Το σημερινό επίπεδο του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές συμβατό με στάσιμο ΑΕΠ. Αυτό αποτελεί μια τεράστια αλλαγή, έπειτα από τρία χρόνια βαθιάς ύφεσης. Το κυριότερο, η βελτίωση του κλίματος υπονοεί ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να απολαμβάνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε τριμηνιαία βάση, από το τρίτο τρίμηνο του 2013”, αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής ιδιωτικής τράπεζας.
Σύμφωνα με την Berenberg, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού κάνει μια αρκετά καλή δουλειά και οι πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις από την τρόικα βελτιώνουν τις προοπτικές της οικονομίας.
“Η απουσία αρνητικών τίτλων ειδήσεων ενθαρρύνει τους τουρίστες από τη Δ. Ευρώπη να επιστρέψουν μαζικά στις ελληνικές παραλίες (και ναι, τα ξενοδοχεία είναι τώρα φθηνότερα) και τους επενδυτές να κοιτάξουν πιο προσεκτικά τις ελληνικές επενδύσεις”, σημειώνει η έκθεση.
Και προβλέπει ότι εάν το σημερινό περιβάλλον συνεχιστεί, η Ελλάδα θα απολαύσει σύντομα την ανάκαμψη, ή το “Greecovery”.
“Ασφαλώς, τα πράγματα μπορεί ακόμα να πάνε στραβά. Αλλά εάν όλες οι πλευρές συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, το ‘Greecovery’ μπορεί να επιτευχθεί σύντομα. Εάν η Ελλάδα μπορέσει να αλλάξει σελίδα, η διεθνής αντίληψη για την Ευρωζώνη ίσως να βελτιωθεί αργότερα μέσα στο έτος”, αναφέρει η Berenberg.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.