Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σοκάρει το νέο πρωτοσέλιδο της Βild για το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, τις οποίες ανεβάζει ακόμα και έως τα 100 δισ. ευρώ.

Ήδη προμηνύεται ένα νέο σοκ, αναφέρει η εφημερίδα καθώς, όπως υποστηρίζει, η Αθήνα δεν θέλει 53 δισ. που αιτήθηκε αλλά ακόμα και 100 δισ., αφού ο υπολογισμός της ελληνικής πρότασης έγινε πριν από την πλήρη κατάρρευση των εσόδων και την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς θα έχει πτώση πάνω από 20 δισ. στο ΑΕΠ της, αποτέλεσμα των capital controls και της πτώσης των εσόδων, σημειώνεται.

Η αίτηση για τα 53 δισ. έγινε με βάση πλεόνασμα 0,5% φέτος, αλλά σύμφωνα με νέους υπολογισμούς θα μπούμε σε ύφεση, οπότε αλλάζει και το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών, τονίζεται.