Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης της χώρας θα μπορούσαν να διαρκέσουν για δύο ακόμη μήνες, σχολιάζει το Bloomberg επικαλούμενο τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με το δημιοσίευμα, η Αθήνα βρίσκεται σε συνομιλίες σχετικά με το πώς να αυτο-χρηματοδοτηθεί, όταν τελειώσει το πακέτο στήριξης. Θέλει επίσης ηπιότερα μέτρα λιτότητας, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία της χώρας πάει καλύτερα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τους δανειστές θα πρέπει να ολοκληρωθούν  πριν από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο. Μία ψηφοφορία που θα μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση συνασπισμού και έχει επαναφέρει άγχος στις αγορές αλλά και στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, λέει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδιδε νωρίτερα το newmoney.gr, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πολιτική αβεβαιότητα είναι που επηρεάζει την διαπραγμάτευση, καθώς «ποτέ δεν ζητήσαμε έξοδο χωρίς προϋποθέσεις». Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες αυτές το ταχύτερο δυνατόν». «Σε κάθε περίπτωση αυτό θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτό το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό ρόλο για το ΔΝΤ για να έχει η χώρα βαθμούς ευχέρειας, στρέφοντας την προσοχή της στην πραγματική οικονομία». (Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις εδώ)

H Ελλάδα απέτυχε να καταλήξει σε συμβιβασμό την περασμένη εβδομάδα στις συνομιλίες στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της «τρόικας», καταλήγει το δημοσίευμα.