Ελαφρώς ανοδικά αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ύφεση στην Ελλάδα το 2015 Bank of America – Merrill Lynch, στο 0,2%, εξαιτίας της καλής επίδοσης του δευτέρου τριμήνου του έτους.
Ωστόσο δεν αποκλείει το ποσοστό του +0,9% που ανακοινώθηκε σε τριμηνιαία βάση στο β’ τρίμηνο να αναθεωρηθεί χαμηλότερα στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, ο οίκος “βλέπει” ύφεση 0,2% εφέτος και 1,8% το 2016.
Βασική αιτία της φετινής ύφεσης θα είναι η κατάρρευση των επενδύσεων λόγω της επιβολής των capital controls. Η κατανάλωση επίσης αναμένεται αδύναμη λόγω του σοκ αβεβαιότητας, των χρηματικών περιορισμών, της επιδείνωσης της οικονομίας και των νέων μέτρων λιτότητας που θα επιβληθούν τους επόμενους μήνες.
Παραμένει υψηλό το πολιτικό ρίσκο
Η πολιτική αβεβαιότητα έχει συμβάλλει στην ισχυρή ύφεση στην Ελλάδα, τονίζει ο οίκος. Επισημαίνει ότι οι εκλογές δεν άλλαξαν κάτι, καθώς παραμένει η ίδια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, τα πολιτικά ρίσκα αναμένεται να παραμείνουν υψηλά, υπογραμμίζει.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.