Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η αμερικανική αγορά μετοχών παραμένει ισχυρή, ακόμα και μετά τη “βουτιά” 25 ποσοστιαίων μονάδων που σημείωσε ο S&P 500 σε διάστημα ενός έτους, υποστηρίζει η Abby Joseph Cohen, στρατηγική αναλύτρια επενδύσεων της Goldman Sachs.

Η σχέση τιμή προς κέρδη είναι τώρα χαμηλότερη από την τελευταία φορά που οι μετοχές βρίσκονταν σε αντίστοιχα επίπεδα, ανέφερε η Cohen  σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg Radio και τον Tom Keene.

Όπως ανέφερε, η Janet Yellen είναι μια εκ των κορυφαίων πολιτικών αναλυτών στις ΗΠΑ και της αξίζει να είναι η επόμενη πρόεδρος της Fed. Προέβλεψε δε ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 1.900 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2014, αποκομίζοντας κέρδη 6,6% από το σημερινό κλείσιμο.

“Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες γίνονται όλο και πιο ενθουσιώδεις με τη δυναμική που λαμβάνει η οικονομία. Υπάρχει αξία στην αγορά. Η αμερικανική οικονομία θα επεκταθεί με πιο γρήγορο ρυθμό την επόμενη χρονιά”, είπε η Cohen.
Σήμερα ο S&P 500 είχε κέρδη 0,8% κλείνοντας στις 1.782 μονάδες και σημειώνοντας ρεκόρ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Κατευθύνεται ολοταχώς προς το μεγαλύτερο ράλι της τελευταίας δεκαετίας. Η πρόβλεψη της Cohen για τις 1.900 μονάδες ως τα τέλη του ’14, συμφωνεί και με τη μέση εκτίμηση στρατηγικών αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Τα κέρδη ήρθαν μετά τις δηλώσεις Yellen ότι “έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για την αμερικανική οικονομία”, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα στήριξης μέσω της αγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί κι  ότι το tapering θα καθυστερήσει.

Αυτή τη στιγμή ο S&P 500 διαπραγματεύεται 16,1 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του, έναντι μιας μέσης πενταετούς πρόβλεψης για 14 φορές, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Από τις 450 εταιρείες που ανακοίνωσαν κέρδη, το 75% είχε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ το 54% εξ αυτών ξεπέρασαν τις προβλέψεις επί των πωλήσεων.