Το Megaron Plus, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας του με το London School of Economics and Political Science (LSE) και με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science φιλοξενεί έναν ακόμη εκλεκτό ομιλητή τηΔευτέρα 23 Μαρτίου.

Η κρίση του ευρώ αποκάλυψε την έκταση κατά την οποία η ΕΕ είναι αναγκασμένη να ασχολείται με τα διάφορα «μοντέλα άσκησης εξουσίας» των χωρών μελών της. Η ΕΕ είχε υποτιμήσει τις δυσκολίες που θα ανέκυπταν από τις διαφορές στη θεσμική ωριμότητα και στα διοικητικά ήθη κατά την εφαρμογή των πολιτικών της σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Τώρα έχει εμπλακεί σε μια άνευ προηγουμένου «μικροδιαχείριση» επιμέρους μεταρρυθμίσεων γεννώντας ζητήματα αξιοπιστίας και νομιμότητας και διακινδυνεύοντας τη δημιουργία καινούργιων ευρωπαϊκών διχασμών.

Ο Κέβιν Φέδερστοουν, μέσα από την ομιλία του, θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, στα ερωτήματα: Μπορεί η ΕΕ να διαχειριστεί την Ευρώπη; Μπορούν τα «προβληματικά» κράτη να υπάρξουν αυτοδύναμα;

Η ομιλία είναι κομμάτι του φετινού κύκλου διαλέξεων εκπροσώπων του LSE. Ο καταξιωμένος ακαδημαϊκός διδάσκαλος και συγγραφέας θα προσεγγίσει το θέμα «Διαφορετικοί “κόσμοι διακυβέρνησης”; Χτίζοντας την Ευρώπη στα θεμέλια ποικίλων και αδύναμων εθνικών θεσμών».

Τη συζήτηση συντονίζει οΔρ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κύριος Ερευνητής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Σχολιάζει ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και Επισκέπτης Καθηγητής στο King’s College (Λονδίνο) και στο Κολλέγιο της Ευρώπης (Μπρυζ).

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου «Νέες σκέψεις για έναν κόσμο που αλλάζει».

Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr