Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» τονίζει πως το ΔΝΤ καλεί την Ευρωζώνη να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα στη μείωση του ελληνικού χρέους, ώστε το χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Financial Times, με την  εφημερίδα να εστιάζει στην έκκληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας μας να συναινέσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδει ο Πίτερ Σπίγκελ ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, “το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αποδεχθούν απώλειες στα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα ώστε να μειωθεί το χρέος της χώρας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η έκκληση αυτή του ΔΝΤ δεν είναι καινούργια, αλλά προσκρούει στις αντιδράσεις του Βερολίνου, καθώς σε περίπου δύο μήνες θα διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές και τόσο η Καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα κουρέματος του χρέους της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού κυρίως Τύπου αναφέρει πως η αξιολόγηση του ΔΝΤ προαναγγείλει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της που θα κληθούν να καλύψουν σχεδόν το ήμισυ του δημοσιονομικού κενού που θα έχει η Ελλάδα και το οποίο θα ανέρχεται στα 4,4 δισεκατομμύρια για τα έτη 2014 και 2015 και στα 6,5 δις. το 2016.

“Από τον Αύγουστο του 2013 η δημοσιονομική προοπτική της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένη για 11 μήνες και αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί στην επόμενη έκθεση του ΔΝΤ που αναμένεται να δημοσιευθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο” σημειώνει η εφημερίδα.