«Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε κατά πόσο το Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα είναι στην αρχή της επόμενης. Πάντως, το σημαντικό είναι ότι από αρχή Απρίλη ο νέος κατώτατος μισθός, ο τέταρτος διαδοχικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, θα έχει τεθεί σε ισχύ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στο ΕΡΤΝews.

Δεν έχουμε καταλήξει στο ποσό γιατί το ποσό περνάει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Θέλω να είμαι σαφής. Θα υπάρχουν μέλη του Συμβουλίου που μπορεί να το θέλουν παρακάτω. Μέλη του Συμβουλίου φαντάζομαι επί το πλείστον που θα το θέλουν παραπάνω.

«Η αύξηση που έχει γίνει στον κατώτατο μισθό και στον μέσο μισθό από το 2019 που αναλάβαμε είναι και στις δύο περιπτώσεις στο 20%. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία συμβαδίζει με αυτό που δίνει η ίδια η αγορά» δήλωσε η υπουργός Εργασίας σημειώνοντας πως «η αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι συσσωρευμένα στο 12%».

Για το μέσο μισθό ανέφερε: «Ο στόχος μας, δηλαδή το 2027, να φτάσουμε στο 950 στον κατώτατο μισθό και στα 1.500 στον μέσο. Εδώ να πω το εξής ότι από το 2022 μέχρι σήμερα δεν έχουμε κλείσει καν δύο χρόνια, έχουμε 50.000 συμπολίτες μας λιγότερους να εργάζονται στον κατώτατο μισθό. Οπότε, από εκεί που μέχρι και το 2022 ήταν η μεγαλύτερη μισθολογική κατηγορία του κόσμου, εργαζόταν με τον κατώτατο μισθό, τώρα έχουμε φύγει και η μεγαλύτερη μισθολογική κατηγορία εργάζεται με τον μισθό πάνω από τον κατώτατο μισθό και γι αυτό ακριβώς έχει ανέβει και ο μέσος μισθός. Ο μέσος όρος εδώ πλέον η πολυπληθέστερη κατηγορία είναι των εργαζομένων με μέσους μισθούς από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ».