Η συνεχιζόμενη υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή κατοχύρωση κερδών ενόψει του τέλους του έτους ήταν αρκετή για να οδηγήσει, για μία ακόμη εβδομάδα, σε «ελεύθερη πτώση» τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η πτωτική πορεία των δεικτοβαρών ενεργειακών τίτλων, δεν «άφησε» την Ευρώπη να «πάρει ανάσα», με αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 να εμφανίσει πτώση 4,3%. Την Παρασκευή ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,86% στις 356 μονάδες.
Εβδομαδιαίες απώλειες 3,6% για τον DAX 30, με πτώση 2,29% την Παρασκευή στις 10.356 μονάδες, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος αποδυναμώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κατά 1,66% στις 4.558 μονάδες, ενώ για την εβδομάδα «έγραψε» πτώση 3,3%.
Των ρευστοποιήσεων δεν διέφυγε ούτε η βρετανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,96% στις 5.968 μονάδες, χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 6.000 μονάδων, ενώ για την εβδομάδα σημείωσε απώλειες 4,3%.
Ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί 4,3% για την εβδομάδα και τον ιταλικό FTSE MIB να αποδυναμώνεται, για το ίδιο διάστημα, κατά 4,5%.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.