Ετήσια αύξηση 3,1% κατέγραψε ο δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών τον περασμένο Μάρτιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, με έτος βάσης 2021=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2025 παρουσίασε αύξηση 3,1%, έναντι αύξησης 3,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2025 με το 2024.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Μάρτιο 2026, σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2026, παρουσίασε αύξηση 0,8% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2025.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2025 – Μαρτίου 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2024 – Μαρτίου 2025, παρουσίασε αύξηση 2,6%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Ετήσιες μεταβολές

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον μήνα Μάρτιο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2025 παρουσίασε αύξηση 3,1%. Οι κυριότερες μεταβολές των επιμέρους δεικτών τιμών κατηγοριών υλικών ήταν οι ακόλουθες:

Μηνιαίες μεταβολές

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον μήνα Μάρτιο 2026, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2026, παρουσίασε αύξηση 0,8%. Οι κυριότερες μεταβολές των επιμέρους δεικτών τιμών κατηγοριών υλικών ήταν οι ακόλουθες:

Διαβάστε ακόμη

Μπουζνά (Euronext): «Επιστροφή στην κανονικότητα» η αναβάθμιση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές

Στεγαστικό: Επιδότηση έως €36.000 από τον Μάιο για 30.000 ανακαινίσεις – 20 ακίνητα στην αγορά το 2026 για κοινωνική κατοικία (pic)

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στην τελική ευθεία για τις υπογραφές – Oι ημερομηνίες και ποιες ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα