search icon

Οικονομία

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή: Έρχονται οι ειδοποιήσεις από την ΑΑΔΕ

Aναλυτικά πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές προς το κράτος από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 

To προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο «λογαριασμός» των 7 κύκλων της  επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή το ποια ποσά απο τα κρατικά δάνεια θα πρέπει να επιστρέψουν περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τα ποσά που θα πρέπει να επιστραφούν θα αναρτηθούν στο προσωπικό λογαριασμό των φορολογουμένων στην ψηφιακή πύλη myAADE. Οι υπόχρεοι με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές προς το κράτος από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να την αποπληρώσουν σε 60 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιανουαρίου 2022. Παράλληλα προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του κρατικού δανείου έως το τέλος του έτους ενώ θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν θα υπάρχει και δυνατότητα συμψηφισμένων, μη επιστρεπτεων ποσών, με τρέχουσες υποχρεώσεις.

Το ποσό που πρέπει να επιστραφεί διαμορφώνεται:

Οι νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου:

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Συμφωνία με Cornerstone Investor την CVC για την ΑΜΚ

Προς αίσια έκβαση το θέμα των εγγυήσεων του «Ηρακλή» – Γιατί δεν απειλούν το δημόσιο χρέος

Οικογένεια Ντεληδήμου: Η Softex και το μπαράζ επενδύσεων σε νέα εργοστάσια

Exit mobile version