Ευρεία και ενθουσιώδης αποδοχή της δωρεάν, διαδικτυακής και διαδραστικής πλατφόρμας εκπαίδευσης και κατάρτισης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Farm inc., από περισσότερους από 300 συμμετέχοντες (αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων, επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, φορείς χάραξης πολιτικής, κ.ά.) που συμμετείχαν σε 21 πιλοτικά εργαστήρια στην Ελλάδα, Ιταλία και Λετονία, επισφραγίζοντας την επικαιρότητα και χρησιμότητα της πλατφόρμας. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από 6 ενότητες (Τι είναι το μάρκετινγκ;, Ένα καλό σχέδιο μάρκετινγκ, Λαϊκές αγορές, Ποιότητα, Η Δύναμη του Εμπορικού Σήματος, Πωλήσεις στο εξωτερικό) με ιδιαίτερη έμφαση στο μάρκετινγκ, branding και τη διεθνοποίηση αγροτικών προϊόντων, σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Λετονικά).
Η πλατφόρμα οριστικοποιείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων και η τελική της μορφή θα παρουσιαστεί μέσα στο Σεπτέμβριο 2015 σε σειρά ενημερωτικών συζητήσεων και ημερίδων σε πόλεις του Βελγίου, της Ιταλίας, της Λετονίας και στην Ελλάδα: στην Αθήνα (16 Σεπτεμβρίου) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (τηλ. 2103680006, e-mail: gdede@hau.gr) και τον Αγιάννη Κυνουρίας (26 Σεπτεμβρίου) από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. (τηλ. 2106772129, e-mail: frentzou@militos.org), σε συνεργασία με το «Τhe Meraki People» στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα «Μπλε Οικονομία: Επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργία τοπικού σχηματισμού» και βασικό ομιλητή τον διάσημο Βέλγο οικονομολόγο και επιχειρηματία, καθηγητή Δρ. Gunter Pauli.
Το έργο Farm inc. και η πλατφόρμα θα παρουσιαστούν επίσημα σε συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Macerata, συντονιστής του έργου, στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου αφιερωμένη στη γεωργία και τα τρόφιμα Expo Milan 2015 (27 Σεπτεμβρίου 2015), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας. Στο διεθνές αυτό συνέδριο που διοργανώνεται με την υποστήριξη των εθνικών αντιπροσωπειών των χωρών-εταίρων και τη συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλων ευρωπαϊκών οργανώσεων αγροτών, έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια η Όλγα Σταυροπούλου, Πρόεδρος της Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και Μέλος ΔΣ της Κοιν.Σ.Επ. knowl.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.