Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ήταν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Eurobank,  αναφέρει σε έκθεσή της η Euroxx. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση overweight που έχει εκδώσει για τη μετοχή με στόχο στα 0,50 ευρώ (περιθώρια ανόδου 35%).

Όπως εξηγεί η Euroxx, στις καθαρές ζημιές των 207 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Eurobank για το τρίμηνο περιλαμβάνονται έκτακτα μεγέθη (όπως π.χ. έκτακτα έσοδα 100 εκατ. ευρώ, φορολογικό όφελος 77 εκατ. ευρώ, λειτουργίας που διεκόπησαν ύψους 132 εκατ. ευρώ). Σε συγκρίσιμη βάση, το αποτέλεσμα ήταν κατά 10% καλύτερο των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, για φορολογικούς κυρίως λόγους.

Σε επίπεδο βασικών μεγεθών, τα αποτελέσματα ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, σημειώνει η Euroxx.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την πρόβλεψή της για καθαρές ζημιές 651 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2014 και σημειώνει ότι η μετοχή της Eurobank τελεί υπό διαπραγμάτευση 1 φορά τη λογιστική αξία του 2014, έναντι 1-1,1 φοράς των ανταγωνιστών της στην Ελλάδα που έχουν παρόμοια θεμελιώδη.

Η Eurobank έχει το μεγαλύτερο free-float ανάμεσα στους ανταγωνιστές, ισχυρή βάση anchor investors και δεν αντιμετωπίζει υπερπροσφορά μετοχών από τα warrants, σημειώνει η Euroxx. Επιπλέον, η αύξηση κεφαλαίου αποκατέστησε την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα κεφαλαίων της.