search icon

Οικονομία

Εξοικονομώ 2023: Πότε κλείνει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα (πίνακες) (vid)

Στόχος του «Εξοικονομώ 2023», είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα

Σε εξέλιξη είναι η υποβολή των δηλώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων (https://exoikonomo2023.gov.gr) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», με την πλατφόρμα να παραμένει ανοιχτή έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το RePower, με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Στόχος του «Εξοικονομώ 2023», είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες για κάθε κατοικία που θα ενταχθεί, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Και για να επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Αφού η αίτηση για ένταξη στο Πρόγραμμα κριθεί «Καταρχήν Επιλέξιμη», απαιτείται η έκδοση και υποβολή στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες είναι οι εξής:

Τα ποσοστά της επιδότησης

Το ποσοστό της επιδότησης είναι κλιμακωτό, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί ο αιτών και ορίζεται ως εξής:


 Κριτήρια για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων:

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως δυνητικοί ωφελούμενοι του προγράμματος μπορεί να είναι οι αιτούντες που εντάσσονται στις παρακάτω εισοδηματικές κατηγορίες:

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια: Μειώσεις, αυξήσεις και «πάγωμα» – Τι «δείχνουν» οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Folli Follie: Ούτε σήμερα η δίκη – Ραντεβού σε… τρεις μήνες!

Κομισιόν: Τι αλλάζει στην παρακράτηση φόρων – Οι νέοι κανόνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version