Οικονομία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τι δήλωσε ο Χατζηδάκης

  • newsroom


Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις - Τι αλλάζει σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Aναλυτικός οδηγός προς τους ενδιαφερόμενους

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα γίνονται τμηματικά, ανά περιφέρειες έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, «έχει ήδη εκδοθεί ο επίσημος οδηγός και οι ενδιαφερόμενοι και οι σύμβουλοι τους θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, ενώ έχουμε εξαιρέσει από τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε αυτή τη φάση το πιστοποιητικό που αφορά στις πολεοδομίες».

Ακόμη, ο κ.Χατζηδάκης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 850 εκατ. ευρώ και «είναι μακράν το μεγαλύτερο και το πιο ελκυστικό πρόγραμμα Εξοικονομώ των τελευταίων 10 ετών».

Στόχος του υπουργείου, όπως τόνισε ο υπουργός είναι να καλύπτει 60.000 περιπτώσεις ετησίως, ενώ την τελευταία δεκαετία καλύφθηκαν συνολικά μόλις 130.000 δικαιούχοι.

Τι αλλάζει σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Μια ακόμα σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ» είναι η αύξηση των επιδοτήσεων.

«Οι επιδοτήσεις που μέχρι τώρα ήταν 40% – 50% στο 65% αυξάνονται στο 75%, 85% ανάλογα με την περίπτωση και πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο απλές δράσεις, όπως για παράδειγμα τα κουφώματα, αλλά ενισχύονται και δράσεις από τον χώρο της λεγόμενης έξυπνης ενέργειας», όπως σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: 774 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 646 στην Αττική – Στο «κόκκινο» 8 Περιφέρειες

Eurobank: Το 20% των δανείων σε αναστολή θα «κοκκινίσει» το 2021

Folli Follie: «Eξαϋλώνονται» τα ποσοστά των Κουτσολιούτσων – Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης