Το ευρώ επέδειξε πτώση στις Ασιατικές αγορές το πρωί της Δευτέρας, μετά από το “Όχι” των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, το οποίο δημιούργησε νέους και βάσιμους φόβους ενός Grexit, σύμφωνα με τους Financial Times.
Oι περισσότεροι εργαζόμενοι σε χρηματαγορές του Τόκυο και του Χονγκ Κονγκ δεν είχαν φτάσει καν στις δουλειές τους ενώ ήδη τους περίμενε μία δύσκολη μέρα, με την πτώση του ευρώ.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα επέδειξε πτώση 1% στην ισοτιμία του με το δολάριο, αλλά με πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
Ο George Saravelos της Deutsche Bank ανέφερε πως ο κίνδυνος “απρόσμενων εξελίξεων στην Ελληνική κρίση έχει πάλι αυξηθεί”, λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τους FT.
O προαναφερθείς οικονομολόγος επίσης επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι θα αντιδράσουν τώρα με μια φωνή,στο αποτέλεσμα.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.