(upd) Η πτώση στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και αυτοκινητοβιομηχανιών, σε συνδυασμό με τα αρνητικά στοιχεία για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της Κίνας, οδήγησαν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.
Οι κινεζικές εισαγωγές σημείωσαν “βουτιά” τον Σεπτέμβριο, επεκτείνοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων έξι ετών, ωστόσο οι εξαγωγές υποχώρησαν λιγότερο από τις προβλέψεις.
Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,93% στις 358,41 μονάδες, έχοντας χθες σπάσει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο καθώς οι μετοχές εμπορευμάτων ανέστρεψαν τα κέρδη.
Ο FTSE 100 υποχώρησε 0,45% στις 6.342,28 μονάδες, ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,86% στις 10.032,82 μονάδες, ο CAC 40 αποδυναμώθηκε 0,97% στις 4.643,48 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινήθηκε με απώλειες 1,28% στις 10.115,30 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB δεν κράτησε τα έστω και μικρά κέρδη του, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί κατά 0,19% στις 22.048,49 μονάδες
Στο πεδίο των μετοχών, η Glencore υποχώρησε 2,56% και η Anglo American σημείωσε πτώση 1,81%, «οδηγώντας» χαμηλότερα τις μετοχές εμπορευμάτων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Απώλειες άνω του 1% για την Daimler και την Continental. Πτώση 1,4% για την Volskwagen.
Κέρδη 9% για την SABMiller μετά τη συμφωνία με την Anheuser-Busch InBev (+1,19%). «Βουτιά» 33,5% για την γερμανική Leoni μετά την ανακοίνωση ότι δεν πέτυχε τους στόχους κερδοφορίας για το 2015.
Η Royal Mail υποχώρησε 4,17%, μετά την ανακοίνωση ότι το βρετανικό κράτος πουλά το ποσοστό του (14%) στην εταιρεία. Η SAP ενισχύθηκε 5,35% και η Kuehne & Nagel International κατέγραψε άνοδο 5,49%.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.