(upd 19.19) Οριακές διακυμάνσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η πορεία του σύνθετου PMI απογοήτευσε τους επενδυτές και έθεσε εκ νέου ερωτηματικά για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 407,87 μονάδες, καθώς ο σύνθετος PMI για την Ευρωζώνη έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα και οι υπηρεσίες στη ζώνη του ευρώ επιβραδύνθηκαν τον Μάιο. Η Γερμανία δεν κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ η Γαλλία συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.
“Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι σίγουρα πολύ πιο αδύναμα σε σχέση με την αρχή του έτους. Αυτό αποτελεί καμπανάκι ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στην ανάπτυξη που θέλουμε. Για τις μετοχές αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα” τονίζει ο Ralf Zimmermann, στρατηγικός αναλυτής μετοχών στην Bankhaus Lampe.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 2,5% τις τελευταίες τρεις μέρες, σε υψηλό από τον Απρίλιο, καθώς η ΕΚΤ δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάιο και τον Απρίλιο.
Ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,09% στις 7.013,47 μονάδες, ο DAX εμφάνισε οριακά κέρδη 0,14% 11.864,59 μονάδες, ο CAC 40 κινήθηκε κατά 0,26% υψηλότερα στις 5.146,70 μονάδες.
Μεικτή εικόνα για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,18% στις 11.595,40 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,14% στις 23.739,69 μονάδες.
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές. Η Raiffeisen Bank International AG υποχώρησε άνω του 2% μετά την ανακοίνωση μειωμένων αποτελεσμάτων. Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA αποδυναμώθηκε 3,2% μετά την ανακοίνωση ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά τις αγορές νέων μετοχών για τρεις εβδομάδες, μετά τις 25 Μαϊου.
Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγραφουν οι ενεργειακές μετοχές και οι μετοχές εξόρυξης και πρώτων υλών. Οι Fresnillo Plc και BHP Billiton Ltd. ενισχύονται πάνω από 1%.
Κέρδη 1,7% για την Transocean Ltd. μετα τον συμβιβασμό της με την BP Plc, για την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικό.
“Άλμα” 9,4% για την Booker Group Plc, άνοδος 8,1% για την Qinetiq Group Plc.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.