(upd 15.49) Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη μετά το χθεσινό ράλι καθώς οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους παραμένουν στο επίκεντρο των αγορών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Το α’ τρίμηνο του 2015 ωστόσο πρόκειται για το καλύτερο α’ τρίμηνο που έχει καταγραφεί εδώ και 17 χρόνια, από το 1998, με άνοδο 17% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη, χάρη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκίνησε η ΕΚΤ.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία έχουν καταγράψει άνοδο πάνω από 20% το α’ τρίμηνο.

Αυτή τη στιγμή, ο FTSE 100 υποχωρεί 1,4% στις 6.794 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,97% στις 11.969 μονάδες, ο CAC 40 με πτώση 0,85% στις 5.040 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 0,4% στις 11.482 μονάδες και ο FTSE MIB με απώλειες 0,76% στις 23.083 μονάδες.
“Η Ευρώπη έχει κατακλυστεί από ένα ”κύμα” ρευστότητας. Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι εκπληκτικό το πώς οι Αμερικανοί επενδυτές έχουν συγκεντρωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Φυσικά η ανάπτυξη είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο αλλά επωφελεί εξαγωγικές χώρες όπως η Γερμανία” υποστηρίζει ο George Godber, διαχειριστής κεφαλαίων στην Miton Group.
Η μοναδική χρηματιστηριακή αγορά που έχει καταγράψει πτώση στις 18 χώρες της Ευρωζώνης είναι η ελληνική αυτό το τρίμηνο (-4,3%).
Στο πεδίο των μετοχών, η Kingfisher ενισχύεται 4,6%, μετά από μια σειρά ενεργειών της εταιρείας για να τονώσει τις πωλήσεις της.
Η Antofagasta σημειώνει άνοδο 2% μετά τις πληροφορίες ότι εξετεάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Teck Resources.
Η Yoox SpA καταγράφει ράλι 13% μετά την συμφωνία εξαγοράς της μονάδες Net-a-Porter της Cie. Financiere Richemont έναντι 719 εκατ. ευρώ. Η Cie. Financiere Richemont υποχωρεί 0,14%.
Πτώση 5,6% και για την Bank of Ireland Plc μετά την πώληση μετοχών από την Fairfax του Prem Watsa.
Στο πεδίο των μακροοικονομικών, οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη υποχώρησαν 0,1% τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η πτώση έναν μήνα πριν, τον Φεβρουάριο, ήταν της τάξης του 0,3%.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.