Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία σηματοδοτούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, αλλά και τα σχόλια της ΕΚΤ για την νομισματική της πολιτική.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες -0,23% στις 6.224 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,87% στις 4.756 μονάδες ενώ στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλλεισε με άνοδο 1,25% στις 10.886 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,07% στις 22.037 μονάδες, ενώ στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε με πτώση 0,36% στις 10.042 μονάδες.

Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,38% στις 372 μονάδες.

 Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 14% τον Νοέμβριο και 11% από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για ριμπάουντ. Όλοι θεώρησαν ότι τα νέα από την ΕΚΤ ήταν απογοητευτικά, οι αγορές περίμεναν πολύ περισσότερα αλλά η αντίδρασή τους την προηγούμενη εβδομάδα ήταν υπερβολική. Τώρα η αγορά είναι μια χαρά» υποστηρίζει ο Soeren Steinert, διευθυντής συναλλαγών στην Quoniam Asset Management.

Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν κάτω των 40 δολαρίων, ένα κρίσιμο ορόσημο. Συγκεκριμένα, το WTI έχει υποχωρήσει στα 39 δολάρια και το Brent βρίσκεται στα 42 δολάρια, μετά την απόφαση του OPEC να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου για τρίτη χρονιά.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται η μετοχή της Electrolux, η οποία υποχώρησε 13,39%, μετά την ανακοίνωση ότι η συμφωνία για εξαγορά της μονάδας ηλεκτρικών της General Electic τερματίστηκε.

Η μετοχή της Vonovia ενισχύθηκε 16,38%, οδηγώντας υψηλότερα τον δείκτη των μετοχών real estate, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στους 19 επιμέρους δείκτες του Stoxx 600.

Η μετοχή της Roche Holding ενισχύθηκε1,29% και καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των ιατροφαρμακευτικών μετοχών.

Κέρδη 2.94% για την Airbus Group και άνοδος 0,29% για την Linde. Πτωτικά κινήθηκαν οι BP (-2,45%) και Royal Dutch Shell (-4,56%).