Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

«Μεικτή» η εικόνα των ευρωαγορών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, λόγω της αντιστροφής τάσεων στο πετρέλαιο αλλά και έως ένα βαθμό και στην ανησυχία για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε..

Ο Stoxx 600, εμφάνισε αρκετά έντονη μεταβλητότητα, καθώς έφθασε να υποχωρεί έως 0,6% αλλά και να ενισχύεται έως 0,7%, ενώ τελικά έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 328 μονάδων. Ο δείκτης εμφανίζει απώλειες άνω του 10% από την αρχή του έτους. 

«Βλέπουμε ένα ριμπάουντ τελευταία και χρειαζόμαστε μια ανάσα. Δεν βλέπουμε συνέχεια άνοδο 2%. Περιμένουμε μια ανάκαμψη τις επόμενες εβδομάδες ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο. Είναι πρώιμο να αγοράσουμε ξανά τραπεζικές μετοχές» υποστηρίζει ο Christian Gattiker, επικεφαλής έρευνας στην Julius Baer Group Ltd. στη Ζυρίχη.

Κέρδη 0,92% για τον DAX 30 στις 9.463 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,97% στις 5.971 μονάδες, ενώ κατά 0,15% υψηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.239 μονάδες. 

Αρνητική πορεία για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί 0,83% στις 8.295 μονάδες, ενώ κατά 1,53% χαμηλότερα κινήθηκε ο FTSE MIB στο επίπεδο των 17.112 μονάδων. 

Στο πεδίο των μετοχών, η μετοχή της Air France-KLM εμφάνισε κέρδη 10%, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει σε θετική περιοχή και τον Stoxx 600.

Οι μετοχές των Anglo American (-7,7%) και Rio Tinto Group (-3,2%) εμφάνισαν τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα πρώτων υλών.