Δυο κολλητοί άφησαν τις ιδιαίτερα προσοδοφόρες καριέρες τους για να ενώσουν τον κόσμο πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ
Ο Hayden Williams και ο Paul Osetinsky γνωρίστηκαν ως φοιτητές, όταν μοιράστηκαν τον ίδιο κοιτώνα στο κολέγιο Vanderbilt.

Μετά την αποφοίτησής τους και οι δυο ασχολήθηκαν με τον χρηματοοικονομικό κλάδο κι άρχισαν την καριέρα τους στη Wall Street. Κανένας τους όμως, δεν ένοιωσε αυτό που λέμε “ολοκληρωμένος” από τη δουλειά του παρά τις αστραφτερές BMW και γενικά την πολυτέλεια που απέκτησαν στη ζωή τους.

Αντιθέτως, θέλησαν να εξερευνήσουν κι άλλες εναλλακτικές καριέρας. Οι μόνοι που είχαν να μοιραστούν αυτές τις σκέψεις ήταν συνάδελφοί τους από τον χρηματοοικονομικό τομέα. Δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς να συζητήσουν από κοντά με άλλους επαγγελματίες γιατί δεν είχαν τέτοιο κύκλο γνωριμιών. Έτσι αποφάσισαν να αποκτήσουν τέτοιου είδους επαφές.

Το 2012 παραιτήθηκαν από τη Wall Street. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία επέστρεψαν σε διπλανά κρεβάτια αφού νοίκιασαν ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Αντί να σκορπίζουν λεφτά . Στη συνέχεια, έγιναν φίλοι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κι άρχισαν να χτίζουν μια εταιρεία από το μηδέν, ενώ ήταν περιστοιχισμένοι από φοιτητές.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η startup τους, με την επωνυμία Treatings. Το μότο της εταιρείας είναι “γνωρίστε ενδιαφέροντες ανθρώπους πίνοντας καφέ”. Στόχος της να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μιλήσουν δια ζώσης για τις καριέρες τους.

Οι χρήστες που εγγράφονται, καταγράφουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα καθώς και μια επιλογή από καφετέριες που θα ήθελαν να συναντήσουν άλλους επαγγελματίες. Στη συνέχεια μπορούν να ανατρέξουν στα προφίλ άλλων ανθρώπων με παρόμοια ενδιαφέροντα. Αν βρουν κάποιον με τον οποίο θέλουν να συνδεθούν, μπορούν να του στείλουν μήνυμα μέσα από την εφαρμογή της Treatings και να τον καλέσουν για ένα φλιτζάνι καφέ, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν περισσότερα για έναν κλάδο που τους ενδιαφέρει..

“Αυτό που κάνουμε έχει να κάνει με το περιεχόμενο”, αναφέρει ο Williams. “Οποιοσδήποτε βρίσκετε στο Treatings ε’ίναι εκεί με στόχo να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους”, αναφέρουν οι δυο ιδρυτές της startup.

To LinkedIn εξυπηρετεί από την άποψη ότι μπορεί κανείς να συνδεθεί με επαγγελματίες που γνωρίζει. Τα διαδικτυακά events είναι χρήσιμα στο να συναντιούνται πολλοί άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα. Η Treatings συνδυάζει και τις δυο επιλογές, καθώς βοηθά τις επαγγελματικές επαφές να γίνονται και πρόσωπο με πρόσωπο, όχι μόνο διαδικτυακά.

app1

Ο Williams και ο Osetinsky δεν ήξεραν τίποτα για το πώς να δημιουργήσουν μια εταιρεία τεχνολογίας και γι’ αυτό άρχισαν άρχισαν ως αυτοδίδακτοι. Στις 4 Μαρτίου οι δυο συνιδρυτές λάνσαραν την πρώτη τους εφαρμογή με τη βοήθεια των δικών τους αποταμιεύσεων τις οποίες είχαν μαζέψει την εποχή που εργάζονταν στην επενδυτική στρατηγική, ήτοι 250.000 δολάρια. Τώρα ετοιμάζονται να προσλάβουν και τον πρώτο τους εξωτερικό συνεργάτη που θα έχει ως έργο τη βελτίωση της εφαρμογής Treatings για iPhone.

Μέχρι στιγμής, το Treatings αριθμεί 6000 μέλη. Προς το παρόν δεν έχει έσοδα, αλλά αναμένονται κέρδη από τα σχέδια της εταιρείας να να δημιουργήσει συνεργασίες με οργανισμούς που θέλουν να συνδέσουν τους εργαζομένους τους ώστε να υπάρχει αμοιβαίο όφελος από τις συναντήσεις για καφέ.
Η δουλειά που τους περιμένει είναι πολλή και σίγουρα η ζωή τους δεν θα είναι (τουλάχιστον για αρχή) τόσο λαμπερή όσο ήταν στη Wall Street.
Εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον, λέγοντας ότι η τωρινή συγκυρία είναι τέλεια για τη δημιουργία ενός τέτοιου app. Κι αυτό γιατί ο κόσμος είναι πλέον έτοιμος να στέλνει on line μηνύματα σε ξένους για να επεκτείνουν την επαγγελματική τους δικτύωση και εν συνεχεία τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.