Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Τις καλύτερες 23 μετοχές του S&P 500 όσον αφορά στις αποδόσεις μερισμάτων και επαναγοράς, επιλέγει η Goldman Sachs.

“Οι εταιρείες με μετοχές που διαπραγματεύονται στον S&P 500 επαναγοράζουν πάνω από το 3% της κεφαλαιοποίησης, δύο φορές πάνω από τη δεκαετία του ’90, ενώ τα μερίσματα έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 2010”, αναφέρει σε σημείωμά του ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Stuart Kaiser, όπως μεταδίδει το Businessinsider. Ο ίδιος προσθέτει ότι “το 80% των εταιρειών του S&P 500 επαναγοράζουν μετοχές. Αναμένουμε 10% επαναγορά και αύξηση μερίσματος το 2014”.

Οι ισχυροί ισολογισμοί των εταιρειών, οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων και η ήπια οικονομκή ανάπτυξη των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές επιθυμούν οι εταιρείες να επιστρέψουν περισσότερο ρευστό στους μετόχους μέσω επαναγοράς και μερισμάτων, επισημαίνει ο Kaiser. Και τα τελευταία 20 χρόνια, οι εταιρείες του S&P 500 με ισχυρά προγράμματα επαναγοράς μετοχών έχουν υπεραποδόσει στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Kaiser οι 23 καλύτερες μετοχές, με συνολική απόδοση κεφαλαίου από 13,9% έως 39,0%, είναι των εξής εταιρειών:

Assurant Inc., L-3 Communications,Northrop,  Grumman, NVIDIA Corp., DIRECTV,  Western Digital,  McGraw Hill Financial,  Sallie Mae, Coca-Cola Enterprises, Computer Sciences Corp., People’s United Financial
Marathon Petroleum, L Brands Inc., Reynolds American, Wynn Resorts, Yahoo!, Ameriprise Financial, Tenet Healthcare, Pfizer, The Dun & Bradstreet, Pentair Ltd., AIG.