Δεν είναι πιθανό να πέσει το αργό στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά το meeting των κρατών μελών του OPEC την εβδομάδα που διανύουμε, όπου και θα συζητηθεί η πετρελαϊκή πολιτική, αναφέρει στο CNBC ο πρόεδρος της BRG Brokerage.
Η πιθανότητα για μία ισχυρή μείωση της τιμής είναι μικρή, σημείωσε ο Jeff Grossman, αναφέροντας ότι πιθανότατα το καρτέλ θα ανακοινώσει τη μείωση της παραγωγής, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην πτώση των τιμών.
“Ακόμα και με μία σημαντική επιδείνωση του καιρού, η αγορά πιθανότητα θα βρίσκεται στα 72 δολάρια το βαρέλι για τις επόμενες έξι εβδομάδα”, τονίζει ο Grossman.
Η τιμή του πετρελαίου είναι κάτω 30% σε σχέση με τα υψηλά του Ιουνίου. Το Βrent, την Δευτέρα εμπορεύεται κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο peak του είχε φτάσει τα 115 ενώ το αργό είναι λίγω πάνω από τα 76 δολάρια, αφού είχε σημειώσει υψηλό 107 δολαρίων.
Ο OPEC έδειξε στο meeting της Τρίτης ότι δεν έχει επηρεαστεί από την εξελίξεις, σημειώνει ο Grossman.
Μέλη του OPEC, όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν, έχουν ζητήσει την μείωση της παραγωγής αλλά δεν είναι βέβαιο αν η Σαουδική Αραβία, η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου από τα κράτη μέλη του OPEC, συμφωνήσει με αυτή την προοπτική.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.